Drukmethoden

Zeefdruk

Dit is een populaire methode waarbij een sjabloon of zeef wordt gebruikt om inkt door te drukken op het textiel. Elk kleurgedeelte vereist een aparte sjabloon, wat het geschikt maakt voor grotere producties.

Digitale druk

Met deze methode worden afbeeldingen rechtstreeks vanaf een computer naar het textiel afgedrukt. Het maakt gebruik van inkjetprinters en biedt flexibiliteit in ontwerpen en kleuren, ideaal voor kleinere oplagen en complexe ontwerpen.

Transferdruk

Hierbij wordt een afbeelding eerst op een transferpapier gedrukt en vervolgens met warmte en druk overgebracht naar het textiel. Het is een veelzijdige methode die op verschillende soorten stoffen kan worden toegepast.

Borduren

Borduren omvat het handmatig of machinaal aanbrengen van garen op het textiel om ontwerpen en tekst te creëren. Het resulteert in duurzame en hoogwaardige afwerkingen, vaak gebruikt voor logo's op kleding en promotionele artikelen.

Sublimatiedruk

Deze methode maakt gebruik van warmte en druk om speciale inkt rechtstreeks in de vezels van het textiel te sublimeren. Het resulteert in levendige, duurzame prints die niet barsten of vervagen.

Tampondruk

Een techniek waarbij een elastische tampon wordt gebruikt om inkt van een geëtste plaat over te brengen naar het textiel. Het is geschikt voor het bedrukken van oneffen oppervlakken en kleine tot middelgrote producties.

Lasergravering

Lasergravering werkt door een geconcentreerde laserstraal te gebruiken om het oppervlak van het materiaal te verwarmen en te verdampen, waardoor permanente markeringen of gravures worden gemaakt.

Doming

Het proces omvat het aanbrengen van een heldere, harsachtige koepel (meestal polyurethaanhars) over een gedrukt of gesneden ontwerp. Deze koepel geeft een glanzende afwerking en beschermt het onderliggende ontwerp tegen slijtage en verkleuring.

Neem contact met ons op

Error 404